KEYBO.dk
Log på  Du er ikke logget på
Error loading MacroEngine script (file: /cart/mini-cart.cshtml)
KEYBO.dk  

Bedre salg med lavt energiforbrug!

Husets isolering og dermed energiforbrug er vigtigt for køber. Husk at energiudgiften kan være en stor post i en kommende købers budget. Det kan betale sig, at gøre noget ved isoleringen og andre tiltag der sparer energi også inden man sætter til salg.

Der er stort fokus på energirigtige løsninger i vores boliger. Et lavt energiforbrug kan være afgørende for boligkøberens beslutning.


En kold vinter kan få varmeregningen til at løbe løbsk, og stigende priser på el og vand har også været med til at få udgifterne til energiforbrug til at fylde meget i det samlede boligbudget. Derfor ser de kommende boligejere i dag lavenergiboliger eller energisænkende foranstaltninger som meget attraktive parametre, når jagten på drømmeboligen er i gang.


Det bør kommende boligsælgere derfor huske på, når de skal i gang med at sælge, for måske kan det være både fornuftigt og en god forretning at få udskiftet et par gamle vinduer eller efterisolere loftet, inden de mulige købere kommer på fremvisning.


Helt store renoveringer kan nok ikke betale sig, men mindre energiforbedringer bør være en overvejelse værd, hvis du står for at skulle sælge.


Han tilføjer, at hvor det for ti år siden var de synlige forbedringer, som for eksempel samtalekøkken eller et lækkert badeværelse, der var et hit blandt køberne, så er det i dag i lige så høj grad de usynlige forbedringer, der vægter højt blandt køberne.


Helt usynlige er energivenlige løsninger jo heller ikke. De er jo meget tydelige, når regninger for fjernvarmen eller el-forbruget dukker op.


Energiforbrug, isoleringsevne og lignende emner er i dag en naturlig del af de rådgivningssamtaler, ejendomsmæglerne har med både boligsælgere og de mulige købere på fremvisninger. For der er både sund fornuft og god økonomi i energibesparende løsninger.


Man får en øjeblikkelig besparelse på forbrugsudgifterne, og man får en forbedret gensalgspris, når boligen engang skal sælges igen. Dertil kommer, at mange også får en bedre samvittigheden og forbedret nattesøvnen af de grønne tiltag.


Jeg råder kommende boligsælgere til at tage en snak med sin ejendomsmægler og en energirådgiver. Vi kan som regel give dig et groft overblik over, hvad den påtænkte energiinvestering vil betyde for salgsprisen på dit hus.


Johnnie Ankjær
ejendomsmægler

 
 
Ejendomsmæglere på KEYBO.dk     Boligleksikon
KEYBO.dk - kontakt Johnnie Ankjær – 21 44 18 18