KEYBO.dk
Log på  Du er ikke logget på
Error loading MacroEngine script (file: /cart/mini-cart.cshtml)
KEYBO.dk  

Styr på budgettet?

Har du også stået sidst på måneden og undret dig over, hvor pengene forsvinder hen? Et budget er en rigtig god måde at få styr på, hvad du bruger dine penge på. Og overblikket giver dig ro til at sætte ind de rigtige steder, hvis økonomien kommer under pres. Her får du 4 råd til dit budget:

1) Brug en budgetskabelon

Det kan lyde banalt. Men med en budgetskabelon, vil du opleve, at vedligeholdelsen af dit budget bliver nemmere. Du kan oprette et budget direkte i din netbank, hvor du også kan tilknytte betalingsserviceaftaler og andre overførsler. Alternativt kan du anvende et Excel-ark.

2) Indsæt dine indtægter og udgifter

I din budgetskabelon skal du indsætte alle dine indtægter og udgifter. Din indtægt er naturligvis din løn, men kan fx også være boligsikring eller børne- og ungeydelse.

Dine udgifter består af både faste og variable udgifter. De faste udgifter er som regel dem, du betaler via din budgetkonto, fx husleje, forsikring og lån. De variable udgifter dækker over dit forbrug af mad, tøj og fornøjelser. De variable udgifter kan være sværere at definere, og her er din kontooversigt i netbank god til at skabe overblikket. Du kan også i en periode gemme dine kvitteringer, når du har været på indkøb.

3) Mange bække små…

Gennemgå dine udgifter med en tættekam. Her er der som oftest besparelser at hente. Løb fx en tur i skoven i stedet for at bruge det lokale Fitnesscenter. Eller måske kan du nøjes med 18 kanaler i din TV-pakke i stedet for 42. Det handler om at vurdere dit behov og agere derefter.

4) Lad dig ikke friste

Det er nemt at lade sig friste af hurtiglån og ”nemme” besparelser, som fx at opsige sin indboforsikring. Men regningen venter blot på dig – og kan være dyrekøbt. Hurtiglånet er nemlig dyrt i renter og gebyrer, mens du vil ærgre dig over ikke at have en indboforsikring, hvis du fx får indbrud.

 
 
Ejendomsmæglere på KEYBO.dk     Boligleksikon
KEYBO.dk - kontakt Johnnie Ankjær – 21 44 18 18