KEYBO.dk
Log på  Du er ikke logget på
Error loading MacroEngine script (file: /cart/mini-cart.cshtml)
KEYBO.dk  
 

Få 3 tilbud

Er du i tvivl om hvilken ejendomsmægler du skal invitere til at vurdere din bolig? Det kan KEYBO hjælpe dig med og det er helt gratis, En Keybo medarbejder ringer dig op, vi afklarer dine forventninger og finder de bedst egnede ejendomsmæglere.

Bestil her

Østergyden 3A
5600 Faaborg

Sag:34606
Ejendomstype
Landbrugsejendom
Økonomi
Kontantpris
kr. 80.000.000
Arealer m.m.
Boligareal
1.124 m2
Bebygget areal
781 m2
Grundareal
2.478.148 m2
Carportareal
32 m2
Garageareal
44 m2
Andet
Opførelsesår
1559
Liggetid
376
Kvadratmeterpris
kr. 71.174
Prisændring
-%
Oprettet
04-12-2019
Opdateret
14-12-2020
Erhverv
Til leje
N
Til salg
N
Erhverv areal
2.089 m2

Få et godt boligkøb

Vi kan hjælpe dig med
rådgivning og
attraktiv finansiering

 

Få et tilbud

Energimærke, Tilstandsrapport og Eleftersyn til 8.848,-

Beskrivelse

Sjældent smukt, historisk gods udbydes med 247 hektar, beliggende i smukt landskab, ved Nakkebølle Fjord ud til det sydfynske øhav. Stedet har sin egen historiske fortælling. Området præsenterer stadig den dag i dag, en perlerække af arkitektoniske storværker og Nakkebølle placerer sig naturligt som et mesterværk over den gamle sydfynske byggeskik.

Nakkebølles hovedbygning har haft tre forskellige placeringer igennem tiden, og nævnes første gang i 1200-tallet som voldstedet Herregårdsholmen i skoven Enemærket, for senere at blive opført som borgbygning i Hønsemose fra 1300-tallet, hvilken blev ødelagt i 1534. Den nuværende hovedbygning er opført lidt længere inde i landet i 1559, ombygget i 1710 og igen i 1870?erne ved arkitekt H.A.W. Haugsted. I nyere tid er hovedhuset, og sideliggende anneksbygning, gennemgribende renoveret af den nuværende ejer.

Nakkebølle er intet mindre end et arkitektonisk mesterværk. Nakkebølle er et eventyr, der grundet sin særegenhed, sin skønhed, er en levende historisk fortælling.

Beboelsesbygningerne fordeler sig over den historiske hovedbygning på 724 etagemeter (BBR: 464 m2), som ligger i forbindelse med gennemrenoveret sidebygning på 177 m2 (BBR) samt sideliggende anneksbygning på 223 etagemeter (BBR: 151 m2). I umiddelbar nærhed til hovedhuset ligger et meget charmerende stråtækt havehus, som er indrettet som gæstehus med hyggeligt overdækket terrasseområde. Samlet bygningsareal for de tre bygninger er 1.124 m2. Dertil er der en lang række tilknyttet bygninger, som er indrettet som gæsteboliger, lader, staldbygning, garage, værksted og jagthus/gildesal. Der har tidligere været heste på ejendommen, hvorfor der stadig er hestebokse. Dertil er der installeret nyt og moderne halmfyr, hvilket sikrer at alle ejendommens bygninger er selvforsynet med varme.

Som æstetisk højdepunkt i hovedbygningen synes det rimeligt at fremhæve den store spisesal med de smukke gobeliner, som dækker alle væggene, de store højloftede soveværelser med deres enestående smukke lysindfald ? ja, selv det imponerende trappeløb med sine brede stentrappetrin, som ender i den meget anvendelige, restaureret kælder. med hvælvede lofter.

Den ene dragende fortælling følger den anden og overalt på dette særlige sted opleves, hvordan historien kan tryllebinde en og man må med al rimelighed anerkende at en bygning, som har været familiers hjem i mere end 450 år består med en tyngde, som ikke kan genskabes i vores tid.

Nakkebølles øvrige bygninger fungerer i dag som gæsteboliger, staldbygninger og forskelligartet erhvervsmæssig benyttelse. Deres generelle stand synes fine og funktionelle.

De seneste tyve år har den nuværende ejer fået etableret fine betingelser for jagt, specielt ande- og fasanjagt. 
Ejendomsmæglere på KEYBO.dk     Boligleksikon
KEYBO.dk - kontakt Johnnie Ankjær – 21 44 18 18